O nas

Z vami smo že od leta 2000.

Vaše zadovoljstvo je naš cilj.

sadne torte po naročilu slaščičarstvo MM

Kdo smo?

 

Slaščičarstvo M.M. smo družinsko podjetje, ki se nahaja v ČIRČAH pri KRANJU.

Vsi naši izdelki so izdelani ročno in brez umetnih dodatkov ali aditivov.

Kaj vam nudimo

 

Na voljo so vam torte različnih oblik in okusov, domači piškoti, kremne in sadne rezine, reklamni piškoti, jajčni rezanci …

PREDSTAVITEV GOSPODA MARKA ZORMANA

(utanovitelja slaščičarstva MM)

Podjetnik, ki vam ga bom predstavila danes je moj ati Marko Zorman. Naredil je 3 letno slaščičarsko šolo BIC Ljubljana v Murgljah. S peko slaščic se je začel ukvarjati že pri svojih 15ih letih in sicer doma v garaži, kjer jih je prodajal za svoj lastni zaslužek.

Po končani srednji šoli je opravil pripravniško v slaščičarski delavnici na BICu (to je bilo v tistih časih obvezno, preden si se nekje zaposlil), za tem pa je opravil še obvezno vojaško službo in sicer 1 leto v vojašnici v Kranju. Leto kasneje pa se je zaposlil v osnovni šoli Trnovo kot slaščičar.

Njegov vzornik v podjetništvu je bil gospod Lenček Janez. Pri njem je vsa tri leta opravljal obvezno šolsko prakso.

Vedno več je pekel doma, pomagala pa mu je tudi moja mami Mateja. Skupaj sta začela z urejanjem papirjev za izdelavo in odprtje svoje lastne slaščičarske delavnice v Čirčah pri Kranju.
1.12.2000 na moje rojstvo pa je uresničil svoje najstniške sanje in odprl svojo slaščičarsko delavnico. Prednost tega je bila, da je slaščičarska delavnica zraven doma, saj se do delavnice ni bilo potrebno voziti, hkrati pa je bila to tudi slabost, saj je bil po cele dneve v delavnici in delal vse, da bi bil čim bolj vspešen. Od zamisli do dejanskega pričetka je trajalo dobrih pet let. S
poslom pa se je ukvarjal po 24 ur na dan. Na začetku je potreboval cca. sto tisoč evrou. Nekaj denarja je prihranil sam, ostalo pa mu je dala njegova teta.

Začetki so bili težki in skromni kot vsepovsod. Prva tri leta sta bila z Matejo za vse sama. Delala sta za svoje obstoječe stranke, na začetku samo piškote in torte po naročilu.

Prostor mu je podarila teta. Včasih je bila v tem prostoru avtoličarska delavnica, ki jo je imel njen mož, po njegovi smrti pa ni bilo nikogar, ki bi nadaljeval s tem, zato je ta prostor dobil Marko, katerega je prenovil in naredil svojo slaščičarsko delavnico. Potrebno pa je bilo kupiti tudi vse stroje in pripomočke, ki jih je potreboval za normalno delovanje podjetja. Z trdim delom pa je zaslužil denar, s tem pa je vsako leto kupil tudi kakšen nov stroj. Tako je leta 2010 zraven delavnice zgradil tudi premični objekt. V tem prostoru se filanjo in okrašujejo torte, izdeluje se sladoled, imajo pa tudi svojo čokoladirko za čokoladiranje piškotov.

Od zamisli do dejanskega pričetka je trajalo dobrih 5 let. S poslom pa se je ukvarjal po 24 ur na dan, sploh na začetku, ko je bil za vse sam.

V tistih časih je bil njegov cilj se samozaposliti in priti do nekaterih sredstev, s katerimi bi imel možnost boljšega življenja. Najbolj glaven cilj pa mu je bil prodati čim več izdelkov, imeti kakovostne izdelke, kasneje pa odpreti tudi kakšno svojo kavarno. To pa mu je 18.10.2014 tudi uspelo. Odprl je svojo prvo kavarno Krtino. Včasih je bila tam stara vaška gostilna, ker pa je ni nihče več oskrboval je Marko prostor vzel v najem, ter staro gostilno prenovil v kavarno. 2 leti kasneje pa je v najem vzel tudi nočni lokal Antic cafe v Šenčurju. Lokal je nekaj posebnega saj je čez dan umirjena kavarna, ponoči pa se spremeni v pravi nočni klub z norimi zabavami. Želel je vedno več, biti vedno bolj uspešen tako je 1.1.2017 odprl novo kavarno na Planini- kavarno Mause. Devet mesecev kasneje, in sicer 1.9.2017 pa je v najem vzel tudi kavarno v Merkurju pri Kranju ter jo poimenoval po meni- Kavarna Katja.

V prodajalnem programu pa lahko sedaj najdemo preko 40 različnih vrst piškotov, domače rezance, razna drobna peciva, ki se dnevno pripravljajo. Torte za rojstne dneve z raznimi motivi za poroke, birme, obhajila, krste…, oblike raznih živali ali kar si stranka sama zaželi.

Naša trenutna glavna dejavnost pa je peka in pakiranje piškotov za gostinske lokale, ki vam jih ponudijo ob kavici ali čaju. Pakirani piškoti se prodajajo tudi v tujini. Izvozili smo preko 45% piškotov v tujino.

Pravi da mu je tujina zelo pomembna, saj je plačilna disciplina popolnoma nekaj drugega kot pri nas v Sloveniji. Izvažajo pa tudi za večja podjetja v Italiji, katera prodajajo naprej v več evropskih držav.

Izvažajo tudi na Hrvaško, Avstrijo, Bolgarijo. Njegov glavni cilj je pokriti čim večji delež z piškoti za lokale po celi Sloveniji, ter pridobiti še kakšne stranke na tujih trgih.

Naročila sprejemajo največ preko telefona, večja naročila preko elektronske pošte ali pa preko faksa. Dostavljajo lahko osebno z svojimi vozili, ali pa stranka prevzame sama v kavarni.

V podjetju je sedaj vse skupaj 25 oseb, od tega je 15 zaposlenih, ostali pa so na pogodbi ali delajo pod sp.

Na začetku poslovanja pa je imel tudi krize in sicer z krediti oz. finančnim posojilom. Pravi da je bilo to za vse težko, vendar je to premagal s trdim delom in novimi izivi.

Konkurenca je bila velika, sploh na začetku saj se je v tistem času odpiralo veliko novih slaščičaren v okolici Kranja.

V prihodje se z svojimi izdelki želi čim bolj širiti tako v tujini kot v Sloveniji, ter mogoče odpreti še kakšno kavarno.

Ko bo prišel čas za upokojitev, pravi da bo to neboleče, saj naj bi vse to prevzela jaz kot najstarejša hčerka.

Sam pravi da so vztrajnost, odločnost in volja do dela najpomembnejše točke za vspeh. Zaradi tega mu je vse to kar je ustanovil do sedaj tudi vspelo.

Če bi bil ponovno na začetku pravi da v ta posel ne bi več šel zaradi slovenske birokracije (papirnate vojske). Raje bi se zaposlil v kakšni firmi ter imel še kaj prostega časa.

Zato pravi kdor želi postati podjetnik naj pred tem dobro premisli, kakšni so njegovi cilji, ter kaj želi doseči v življenju. Natančno naj si določi cilj, ter poišče tržišče. Izkoristi naj moč medijev- ti so lahko najpomembnejše orodje, ki vam bo vaše poslanstvo pomagalo razširiti med potencialne stranke. Bodite najboljši vodja. Podjetje vodite tako, da bodo zadovoljni vaši zaposleni, vaše stranke in nenazadnje tudi vi sami.

Oglejte si nas tudi v videu

Slaščičarstvo MM video
Torte po naročilu Slaščičarstvo MM1

Stopimo v kontakt